Stormen

Sommarteater – Kastellet – 1994

en sagolik ö – en sagolik historia

Välkomna till en komedi om Makt, Hämd, Skuld, Oförätter, Intriger och allt annat som människan kan hitta på i djävulskap mot varandra och den jord som de befolkar. Vad ska det bli för soppa på de spikarna? Det är så lätt att dömma andra, eller önska fred. Men även kärleken kan böjas till en oförätt, eller användas som smidesverktyg i lömska planer. Det vet vi och ändå önskar vi så innerligt den rena, oförargerliga, äkta Kärleken som spirar, inte bara mellan människor. Trots detta, kära publik, låt oss denna kväll förena oss med Shakespeare och ensemblen i lovsång och önskan över någon annans lycka och välgång. En gånd då och då skadar aldrig…

”De skeppsbrutna hamnar på en till synes obebodd ö men vad de inte vet är att andarna svävar omkring dem och att stormen som sänkte skeppet var ett verk av en människa.”

Prologen till föreställningen spelades i hamn och då publiken steg iland på Kastellet fick de, guidade av öns andar, på vägen till första spelplatsen se kungens skeppsbrutna följe utspridda utanför murarna.