Sanningens Ögonblick

Sommarteater – Kastellet – 2018

 – N Ä R   A L L T I N G   S T Ä L L S   P Å   S I N   S P E T S

Teatersmedjan ger Sanningens Ögonblick sommaren 2018 på Karlshamns kastell – en familjeföreställning fylld av spänning och romantik.

Det är svenskt 1930-tal, och i den svenska småstadens folkmyller kämpar gott mot ont. Där blandar sig pionjärer inom svensk underrättelsetjänst med upptäcktsresande på villovägar och där ställs hjältemodiga ungdomar mot en begynnande svensk nationalsocialism. Kärlek, förvecklingar och fantastiska äventyr utgör den väv av händelser som stadens barn och vuxna både skapar och upplever, den där minnesvärda sommaren 1936.

Fäktning, musik och scenisk rörelse är sommarens teaterspråk på Kastellet. Med närmare fyrtio skådespelare i ensemblen bjuder Teatersmedjans aktörer, tillsammans med en handfull musiker, på underhållning för hela familjen. Härliga fäktscener, vacker originalmusik och tjusiga 1930-talskostymer blandas i en föreställning som serveras under bar himmel på en av landets finaste spelplatser – Karlshamns kastell.

Sanningens Ögonblick är en nyskriven teaterpjäs, skriven för Teatersmedjan av Peter Bäckström, och en prequel till Äventyrens Ö, Hemligheternas Tid och Ödets Makt, som gavs på Kastellet 2008-10. För regin står Robert Follin, kostymör är Regina Larsson, scenograf Viktoria Rosén, smink & hår Saga-Sofie Björngreen Mattsson, musikkompositör Anna Melander, grafisk designer Johan Jansson & producent är Povel Andersson & Jonas Månsson.