Jordbo-Lises Thore

Vuxenproduktion – Panncentralen – 1992

Föreställningen växer fram ; Ur skådespelarnas dagbok från repetitionstiden …..

23.10-91 Det känns faktiskt lite stort, högtidligt på något sätt. Kanske för att det är första gången jag deltar i något sådant här. (Ingemar)

22.1-92 Mesta delen av kvällen ägnades åt synopsis – 42 scener inalles. Många bilder som flög genom våra huvuden. Synopsiset känns inte så tungt som jag befarade. Här finns utrymme för hopp, glädje, sorg, vrede, lust, makt, maktlöshet, ja allt vad livet innehåller och lite till. (Clemens)

5.2-92 Ett par gånger prövar vi med fattighjonens ljudlösa inträde i sockenstugan men sen sätter Fredrik och Anders musik till det hela och genast blir det mer liv i scenen. Spännande. Slutligen förlängdes scenen och säljarna runt köparna gjorde entré på scenen. Vilken besvikelse och vad lurade och bedragna fattighjonen kände sig. De hade just känt glädje och befrielse och sett ljuset komma in i sitt liv då de fått besked om att tiggeriet var avskaffat och nya tider stundade. Mem att bli såld på auktion då känner man inte sitt människovärde. Tungt att känna sig in i detta! (Birgitta)

19.2-92 Undersökrte hur häftiga utfall vi kunde göra mot den stackars pojken och förstod att det är svårt att slå någon när man hela livet fått veta att det är förbjudet att slå. (Gun)

1.3-92 Vi körde igenom en bit av auktionen och så körde vi min personliga favorit: PLUNDRINGEN. Trots skrubbsår & blodflöde är denna scen lika vansinnigt kul varje gång. Et finns nog en gam i oss alla. (Nina)

4.3-92 Vi började där vi slutade med Lises död och Thores ensamhet i den stora världen. Hur var det egentligen, är Lisa död? Är hon kvar på scenen eller är hon i himmelen? När går hon i så fall ut? Vem är Lise? (Jonas)