BRÖDERNA LEJONHJÄRTA

Sommarteater – Kastellet – 2004

Några ord från regissören

Att göra Bröderna Lejonhjärta på Kastellet har för mig varit en dröm i många år. När jag själv var med och spelade teater här under de första somrarna, så minns jag att jag tänkte tanken. När jag 1tio år senare i Astrid Lindgrens Värld, på nytt kom i kontakt med hennes berättelser så blev det än mer tydligt. Bröderna Lejonhjärta är en enastående berättelse. Teatersmedjan en fantastisk förening och Kastellet ÄR Nangijala.

Det är med stor glädje jag ser att Teatersmedjan frodas och utvecklas. Det är en plantskola för engagemang, glädje och ideellt arbete, något som tyvärr tycks försvinna i vårt land. Och var kan man umgås över generationsgränserna som här? I Teatersmedjan är inget omöjligt och här föds nya stjärnor hela tiden.

Jag skulle vilja passa på och tacka alla inblandade för att ni hade lust, mod och kärlek till att förverkliga detta. Nu är vi där, en dröm går i uppfyllelse och att förverkliga drömmar är härligt! Allt går, bara man vill och har vänner omkring sig. Men man måste ha mod! ”Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”.

Så kära publik…

Välkommen till vår föreställning om KÄRLEK och MOD. Två egenskaper som kan försätta berg och som för mig ÄR Bröderna Lejonhjärta. Strax ger vi oss iväg – som en snövit duva ger vi oss ut – i berättelsen om Skorpan och Jonatan Lejonhjärta.

Mats Sandelius, Regissör