Teaterträning med analys, skådespeleri och produktion i fokus.

Teaterträning med analys,
skådespeleri och produktion i fokus.

När man är 13-19 år går man i ungdomsgrupp. I detta stadium i teaterträningen läggs mycket vikt vid produktionsarbetet. Deltagarna ska utvecklas som skådespelare och det är här man oftast arbeta med färdig text och pjäsanalys. Ungdomarna ska också kunna vara delaktiga i en produktions olika beståndsdelar. Förutom att stå på scen kan de arbeta i grupper med t.ex. scenografi, kostym, musik eller marknadsföring.

En del ungdomar i gymnasieåldern väljer att vara ledarlösa. Då får de använda sig av kunskaper och erfarenheter de samlat på sig genom åren för att genomföra sin idé. De anställda pedagogerna kan i dessa fall fungera som coacher i produktionsarbetet.

Ungdomsteaterfestivalen

Varje år samlas mindre produktioner under samma tak och bildar Ungdomsteaterfestivalen. Denna festival kan pågå under ett par veckors tid. Varje grupp får då flera speltillfällen.

”Myller” heter en festivalkväll som Teatersmedjans ungdomsgrupper brukar genomföra tillsammans, där man spelar upp sina föreställningar för varandra. En kväll som ger mycket idéer och spännande möten.

HAR DU FRÅGOR?
KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER

Povel Andersson – Verksamhetsproducent
Telefon: 073-819 87 21
E-post: povel@teatersmedjan.se

Annie Gryth – Dramapedagog/Skapande Skola
Telefon: 070-586 75 46
E-post: annie@teatersmedjan.se