FÖR DIG SOM VILL PROVA PÅ ATT SKAPA FILM

Från idé till biopremiär!

Är du nyfiken på hur man gör film och vill testa själv? Under ett år får du träffa andra som också brinner för film, utforska filmens olika roller och i ett produktionsteam “smida” en sprillans ny kortfilm. Du lär dig om filmteamets olika funktioner, process och vem vet; kanske hittar du ditt drömroll här? I vår filmproduktion behövs regissörer, fotografer, ljudtekniker, skådespelare, sminköser, kostymörer, scenografer och många fler.

Våra filmpedagoger

Alexander Lewin från Karlshamn har brunnit för film i hela sitt liv och började plugga mediet på Kulturama med drömmar om att göra nästa stora fantasy eller sci-fi. Filmen har inte blivit av än… Istället har han sedan studierna arbetat i olika kortfilmsproduktioner, film åt kommuner, jobbat som Film- och TV lärare och drivit ett antal film- och kulturinriktade podcasts.

Johan Jansson från Karlshamn har varit kameraoperatör, ljudtekniker, klippare och regissör på en uppsjö av spelfilmer, dokumentärer och livesändningar. Johan har ansvarat för filminspelningar och filmworkshops på Teatersmedjan sedan 2019, och har bland annat gjort novellfilmen David (2021) och webbserien Uppdrag: Kastellet (2021).

Information

Tid: Tisdagar kl. 19:00-21:00 (start v. 37)
Vinteruppehåll: v. 51-3
Plats: Lokstallarna i Karlshamn
Kostnad: 350 kr/termin + årligt medlemskap 350 kr
Ålder: För dig som är 13 – 20 år
Förkunskap: Inga förkunskaper krävs

KLICKA HÄR för att söka stöd till avgiften hos Filmregion Sydost

Sista anmälningsdag: 1/9

OBS! Begränsat antal platser. Urval kan komma att göras.
Workshopen anordnas av Teatersmedjan och Filmregion Sydost i samarbete med Region Blekinge och med stöd från Kulturrådet.