Sommarteater 2019

 –   E N   M A G I S K   K O M E D I

Sommaren 2019 förvandlas Kastellet i Karlshamns skärgård till en magisk plats. Teatersmedjan sätter upp den fantastiska komedin – ”En midsommarnattsdröm” av William Shakespeare.

Vi spelar under bar himmel och ger er en helkväll tillsammans på ön. Med den här föreställningen lovar vi er allt – skratt och gråt, intriger, förbjuden kärlek, magi, sång och musik. Vår fantastiska ensemble med 26 amatörskådespelare bjuder er på spelglädje och engagemang som ger en upplevelse utöver det vanliga.

Ett slutet sällskap lever isolerade på en ö. När den karismatiske ledaren Teseus sätter stopp för kärleken mellan Hermia och Lysander flyr de unga älskande ut i skogen, tätt åtföljda av sina rivaler och ett resande teatersällskap. I skogen hamnar de älskande mitt i ett bråk mellan älvornas kung och drottning och ett svartsjukedrama fullt av förväxlingar och förvandlingar tar form. Det blir kärlek och lust åt alla håll.

BOKA DIN BILJETT HÄR!

Sedan 1989 har Teatersmedjan haft som tradition att spela sommarteater på den gamla befästningsön Kastellet i Karlshamns inre skärgård och detta har blivit ett uppskattat sommarnöje för såväl Karlshamnsbor som turister. Med en blandning av vacker natur och en spännande föreställning är detta inte så konstigt.

Det som gör sommarteatrarna på Karlshamns Kastell unika är att upplevelsen börjar långt innan första akten. På kajen i Karlshamn stiger du ombord på publikbåten som kör ut dig till Kastellet. Där möts du av historiska murar och vacker natur. Föreställningen spelas under bar himmel av Teatersmedjans duktiga amatörer och spelglädjen hos ensemblen räcker åt hela publiken. Att det är amatörer på scen förvånas dock många i publiken av, och vissa av ”smedjans” amatörer har vuxit upp till professionella skådespelare och lever idag på teatern.