INTRESSEANMÄLAN FÖR LÄNK 2020

Vad är “Kungen är död?”

KUNGEN ÄR DÖD är en modern fars om makt, klass och överlevnad. Här kämpar rojalistiska och socialistiska bönder, en impulsiv Drottning, strategiska löpare, oroliga hästar, trogna torn och en panikslagen Kung för att klara sig levande genom kriget. Det paktas, spioneras, improviseras och saboteras när lojaliteter sätts på spel

Karl Jansson & Maja Andersson leder Teatersmedjans LÄNK-projekt 2020

Vad är Länk?

Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler. Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem. Teatersmedjan har varit med tre år innan med föreställningarna En Vampyrberättelse, Mördarnas barn samt Och så levde de lyckliga.

Länk ger grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. För Teatersmedjans del innebär det föreställning på Lokstallarna och eventuellt övriga orter där Teatersmedjan i Blekinge är verksamma. Förutom detta spelar Teatersmedjan sin pjäs på den regionala festivalen där fler grupper spelar upp sina Länkföreställningar för varandra. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm, där en representant från varje region blir inbjuden att spela.

Vem kan anmäla sig?

Länk vänder sig till dig som är född 2000-2003 och är, eller har varit, aktiv i våra ungdomsgrupper.
Vi kommer att prioritera er födda 2001-2002. Finns det platser kvar så går de först till er födda 2000; denna prioritering görs då ni som är födda 2003 kommer få en chans till att delta i Länk 2022. Det kommer också att ställas högre krav på eftergymnasiala deltagare då det är ett krav att vara aktiv i produktionsarbetet förutom att stå på scen.

Anmälan senast 30 juni!

Förväntningar och upplägg

Länk är ingen vanlig ungdomsgrupp utan är ett specifikt projekt med ett produktionsinriktat mål och arbetssätt. Att delta i Länk ställer höga krav på att kunna bidra med den delaktighet och prioritering som behövs för att tillsammans skapa föreställningen som ska vara Teatersmedjans bidrag i Länkfestivalen. Allt detta medan vi tillsammans har roligt och skapar något vi alla känner oss nöjda med! Arbetet med Länk börjar hösten 2019 och spelas våren 2020.

Grov tidsplan

Ensembleträffar 24/8 och 7/9 13.00-16.00

Repetition/träff med grupp varje onsdag kväll 19-21, med start 11/9

Ca 2-3 rephelger under höstterminen 19

Ca 3-4 rephelger under vårterminen 20

Premiär i början av april, följt av ett par föreställningar till på Teatersmedjan.

Regional festival i Växjö 17-19 april.

Föreställning Teatersmedjans teatermyller i mitten av maj.

Om det blir aktuellt med föreställning på den nationella festivalen i Stockholm, infaller detta 22-24 maj.

När det närmar sig premiär, det vill säga från och med mars månad, är det extra viktigt att du inte missar inlagda rep och prioriterar ditt deltagande i Länk. Mer detaljerad tidsplan kommer vid repstart.

OBS nr. 1: Att dyka upp på överenskomna tider för rep och föreställningar är en absolut förutsättning för att vara med i projektet.

OBS nr. 2: Vi kommer ha fantastiskt kul under tidens gång och vi är extremt peppade att starta upp detta!! Det är mycket ansvar och allvar med projektet men att leka, testa, pröva, våga och skratta tillsammans är en otroligt viktig del i hela processen, från ax till limpa!

Välkommen med din anmälan!

ANMÄL DIG HÄR (senast 30 juni)