Bra att veta

BILJETTER
– Biljettpriserna är 250 kr för vuxna och 150 kr för barn och unga till och med 19 år.
– Båtturen ingår i biljettpriset.
– Biljetter kan inte köpas tillbaka.
Mer under BILJETTKÖP.

PUBLIKEN
2018 års sommarteater är en familjeföreställning med rekommenderad lägsta ålder på 6 år då det kan förekomma en del läskiga scener. Som publik uppmanar vi er att ta ansvar för att inte störa upplevelsen för er medpublik genom exempelvis påslagna mobiltelefoner, paraplyer eller liknande.

Rullstols- och handikapplatser finns men observera att Kastellet är en förhållandevis backig ö. Spelplatsen ligger på öns mest svårtillgängliga del. Ring ändå gärna i förväg så kan vi hjälpa till och var på kajen i god tid så att ni hinner med första publikbåten.
Hjälpmedel för personer med nedsatt hörsel finns ej att tillgå. Musiken i föreställningen är förstärkt via högtalare men ingen av skådespelarna använder röstförstärkning.

Hund och andra husdjur går tyvärr inte att ta med till ön. Djuren har ingen behållning av föreställningen. Dessutom tänker vi på våra allergiker.

Barnvagn får inte tas med ut till ön vid föreställning. Föreställningens uppskattade längd (2 timmar och 45 minuter) och innehåll är anpassat för barn från 6 år men du som förälder avgör om ditt barn bör följa med på föreställningen. Vi uppmanar er också att tänka på er medpubliks upplevelse. Barnbiljett måste lösas för barn 0 år och uppåt.

ANNAT PRAKTISKT
– Föreställningen spelas utomhus utan tak över läktare eller scen. Tänk på att vissa kvällar kan bli kyliga så ta gärna med en extra tröja, speciellt till barnen.
– Föreställningens längd uppskattas bli 2 h och 45 min inklusive en paus på 20 min. Pjäsen är uppdelad i två akter med en paus mellan.
– Publikbåten avgår 18.15 från Östra Piren vid Blekinge Tekniska Högskola.
– Publiken kommer iland med publikbåtarna mellan 21.40 och 22.15.
– Servering av fikabröd, varm korv, varm och kall dryck och godis finns på ön. Det går bra att betala med kontant, kort eller swish.
– Publikplatserna på Kastellet är onumrerade. Ta gärna med en bilkudde till dina små barn.
– Det är inte tillåtet att åka ut till ön med egen båt. All publik måste läsa in sin biljett på piren innan föreställning samt medfölja publikbåtarna ut till Kastellet.

REGN, ÅSKA & INSTÄLLDA FÖRESTÄLLNINGAR
Vad händer vid dåligt väder?
Vi försöker vi alltid att genomföra föreställningen, så klä er efter väder. Skulle det regna eller åska för mycket kan vi tvingas ställa in. Skulle en föreställning ställas in meddelas publik om detta via Teatersmedjans sociala medier och vid biljettbod på kaj kl. 18.15.

Vad händer vid inställd föreställning?
Vi erbjuder biljett till en annan föreställning. Byte görs hos alla våra återförsäljare samt hos Teatersmedjan. Hör av er till vår producent, se info nedan.

Om jag inte kan se en annan föreställning, vad händer då?
Då betalar vi tillbaka 210 kr per vuxenbiljett och 110 kr per barnbiljett. 40 kronor är en bokningsavgift samt kostnaden för våra båtar. Återköp av biljett till inställd föreställning kan endast göras hos Teatersmedjan och senast fem dagar efter den inställda föreställningen.

KONTAKT

Våra återförsäljare kan svara på de flesta biljettfrågor, men vill ni komma i kontakt med produktionen kan ni antingen skicka ett mail till info.sommarteater.kastellet@gmail.com eller ringa vår informationstelefon 076-301 94 00 som är bemannad under följande tider:

 Föreställningsdagar 13:00 – 17:00

samt onsdag 18 juli 13:00 – 17:00